Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Properties of a Polypropylene Matrix Composite with Anthracite Filler

Tytuł:
The Properties of a Polypropylene Matrix Composite with Anthracite Filler
Autorzy:
Polok-Rubiniec, Magdalena
Włodarczyk-Fligier, A.
Chmielnicki, B.
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
polymer composite
polypropylene
anthracite
Shore’s method
tensile strength
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The article presents the results of research concerning the effect of anthracite dust with 10%, 20%, 30%, 40% and 50% content in composites with a polypropylene matrix on selected properties. Hardness was examined with the Shore’s D method; stiffness, tensile strength as well as (MFR) Melt Flow Rate and (MVR) Melt Volume Rate of the investigated material were evaluated; wettability of the obtained material was also determined. Surface and volume resistivity were also investigated; the thermal properties of the filler were determined by thermogravimetric analysis (TGA). It was found that the investigated polypropylene composites filled with anthracite dust are hydrophobic materials and the composite hardness and stiffness are growing along with the volumetric increase of anthracite. It was noted that anthracite reinforces the material to a limited extent.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies