Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Adsorption of methylamine cations on kaolinite basal surfaces : A DFT study

Tytuł:
Adsorption of methylamine cations on kaolinite basal surfaces : A DFT study
Autorzy:
Chen, Jun
Min, Fan-fei
Liu, Ling-yun
Jia, Fei-fei
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
kaolinite
methylamine cations
density functional theory
competitive adsorption
adsorption mechanism
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
To explore the interaction of alkylamine surfactants with kaolinite, the density functional theory (DFT) method was used to calculate the single adsorption of different methylamine cation on kaolinite basal surfaces and the competitive adsorption of methylamine cation and water molecule on kaolinite basal surfaces, respectively. Different methylamine cations can adsorb on kaolinite basal surfaces by electrostatic interaction and hydrogen bonds, and the methylamine cations more easily adsorbed on kaolinite Si-O surface. In the case of competitive adsorption with water molecule, the methylamine cation is capable of flushing out the surrounding water molecule to get rid of its steric effect and stably adsorbing on kaolinite basal surfaces, and the adsorption state of the competitive adsorption system is more stable. The adsorption mechanism of methylamine cation on kaolinite basal surface should be the result of electrostatic interaction and hydrogen bonds, and the electrostatic interaction plays the main role.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies