Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimisation of fragrance finishing on cotton by grafting of β-cyclodextrin based microcapsules: Application of the experimental design methodology

Tytuł:
Optimisation of fragrance finishing on cotton by grafting of β-cyclodextrin based microcapsules: Application of the experimental design methodology
Autorzy:
Ben Abdelkader, Maroua
Aziz, Nedra
Bordes, Claire
Majdoub, Mustapha
Chevalier, Yves
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
microcapsule
beta-cyclodextrin
grafting process
optimisation
response surface methodology
cosmetotextile
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The grafting reaction of β-cyclodextrin-based microcapsules containing neroline onto pure cotton jersey knitted fabric is studied. The influence of the concentrations of microcapsules, citric acid (CA) crosslinking agent and catalyst on the fabric mass gain was studied to determine the optimum operating conditions. For this purpose, an experimental design based on response surface methodology (RSM) was used leading to the development of a predictive statistical model. The optimal grafting conditions were thus determined: 107.6 g ⋅ L−1 for microcapsules concentration, 111.9 g ⋅ L−1 for CA concentration and 50 g ⋅L−1 for disodium hydrogen phosphate (DHP) catalyst concentration (CAT). Morphology, tensile properties, air permeability and washing fastness of finished textile were studied to evaluate the effectiveness of the optimised grafting process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies