Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Design and optimization of a cross-beam force transducer for a stationary dynamometer for measuring milling cutting force

Tytuł:
Design and optimization of a cross-beam force transducer for a stationary dynamometer for measuring milling cutting force
Autorzy:
Rizal, Muhammad
Ghani, Jaharah A.
Usman, Husni
Dirhamsyah, Muhammad
Mubarak, Amir Zaki
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
force transducer optimisation
stationary dynamometer
cutting force measurement
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper’s objective is to design and optimize a force transducer to build a stationary dynamometer that can measure three axes of milling cutting force. To reduce interference error and increase sensitivity, the force transducer's Maltese cross-beam design was optimized. The force transducer's performance depends on three design parameters: the cross-rectangular beam's through-hole length and width, the compliant plate thickness, and the strain, stress, and stiffness of force transducer constructions calculated by ANSYS. The response surface method (RSM) estimates a desired second-order polynomial function for three geometric parameters based on sensitivity, interference error, safety factor, and stiffness. A stationary dynamometer prototype was made with four optimized force transducers and several piezoresistive strain sensors. The developed dynamometer has good linearity, repeatability, and hysteresis, as well as high sensitivities and low cross-sensitivity errors. The reference dynamometer's cutting force measurements were very close to those of the designed dynamometer in the validation test.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies