Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Investigation on performance of a cryosurgical probe in various feeding and environmental conditions

Tytuł:
Investigation on performance of a cryosurgical probe in various feeding and environmental conditions
Autorzy:
Mezyk, L.
Kobiera, A.
Karlinski, G.
Brojek, W.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
cryosurgery
N2O
CO2
cryosurgical probe
Joule-Thomson effect
kriochirurgia
tlenek azotu
dwutlenek węgla
sonda kriochirurgiczna
efekt Joule'a-Thomsona
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Cryosurgery is a procedure in which diseased tissue is destroyed by freezing. During a strictly controlled process, low temperature is used to separate diseased from healthy tissue with minimal bleeding. It is an effective method that has been applied in many areas of medicine for a number of years, especially in dermatology, oncology, laryngology, gynecology, vascular surgery and ophthalmology. There are many technical solutions different probes for applying low temperature to tissue. The detailed construction of the probes are trade secrets and will not be discussed here. In the paper the authors present the results of research on a chosen type of cryosurgical probe for various conditions: feeding gases, flow rates and external conditions. The results are illustrated in the form of graphs showing the temperature of the tip of the probes in changing conditions.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2018).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies