Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The influence of pre-aeration on cyanide leaching of a non-refractory sulphide gold and silver ore

Tytuł:
The influence of pre-aeration on cyanide leaching of a non-refractory sulphide gold and silver ore
Autorzy:
Aydin, B.
Basturkcu, H.
Gul, A.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
nonrefractory sulphide gold–silver
cyanidation
lead nitrate
hydrogen peroxide
aeration
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The leaching behaviour of a sulphide gold-silver ore was investigated in terms of a relationship between gold and silver extractions and cyanide consumption. Ninity five Au % and 88.0% Ag extractions were obtained under the determined conditions of 24 h leaching duration, -74 μm particle size, 40% solids ratio, 4 g/dm3 NaCN concentration, and 450 rpm stirring speed with NaCN consumption of 3.35 g/dm3. Since the NaCN consumption was higher than in industrial applications, Pb(NO3)2 and H2O2 additions and aeration using an air pump were tested during leaching in order to decrease the consumption. While Pb(NO3)2 addition with aeration caused a decrease in the metal extractions, the individual or combined additions of H2O2 and aeration could not provide a reduction in the cyanide consumption. Therefore, the effect of the pre-aeration followed by cyanidation was tested. Eventually, applying 4 h of pre-aeration before a shorter leaching duration of 12 h provided 92.0% Au and 90.5% Ag extractions with a reduced NaCN consumption of 2.44 g/dm3.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies