Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of Sparse Initialization in Deep Belief Networks

Tytuł:
Effects of Sparse Initialization in Deep Belief Networks
Autorzy:
Grzegorczyk, K.
Kurdziel, M.
Wójcik, P. I.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
sparse initialization
Deep Belief Networks
Noisy Rectified Linear Units
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Deep neural networks are often trained in two phases: first, hidden layers are pretrained in an unsupervised manner, and then the network is fine-tuned with error backpropagation. Pretraining is often carried out using Deep Belief Networks (DBNs), with initial weights set to small random values. However, recent results established that well-designed initialization schemes, e.g., Sparse Initialization (SI), can greatly improve the performance of networks that do not use pretraining. An interesting question arising from these results is whether such initialization techniques wouldn’t also improve pretrained networks. To shed light on this question, in this work we evaluate SI in DBNs that are used to pretrain discriminative networks. The motivation behind this research is our observation that SI has an impact on the features learned by a DBN during pretraining. Our results demonstrate that this improves network performance: when pretraining starts from sparsely initialized weight matrices, networks achieve lower classification errors after fine-tuning.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies