Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influences of the moving velocity and material property on frictionless contact problem of orthotropic materials indented by a moving punch

Tytuł:
Influences of the moving velocity and material property on frictionless contact problem of orthotropic materials indented by a moving punch
Autorzy:
Zhou, Y. T.
Lee, K. Y.
Jang, Y. H.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
orthotropic materials
moving velocity
material property
real fundamental solutions
exact solutions
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In analyzing the contact behavior of a material indented by a moving punch, of much importance are the contributions of the moving velocity and material property. The present paper develops a smoothly moving contact model for orthotropic materials indented by a rigid punch. Based on fundamental solutions of each eigenvalue case, the mixed boundary-value problem is reduced to a Cauchy type singular integral equation by applying the Galilean transformation and Fourier transform. Particularly, the exact solution of the obtained singular integral equation is presented, and closed-form expressions of the physical quantities are given for a flat punch and a cylindrical punch. Figures are plotted to show the influences of the moving velocity, material properties and other loadings on the contact behaviors and to reveal the surface damage mechanism, which may provide useful guidelines for material’s designing and optimization.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies