Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Estimating the number of components in an OSL decay curve using the Bayesian Information Criterion

Tytuł:
Estimating the number of components in an OSL decay curve using the Bayesian Information Criterion
Autorzy:
Peng, J.
Dong, Z.
Han, F.
Han, Y.
Dai, X.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
OSL decay curves
number of components
Bayesian Information Criterion
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The optically stimulated luminescence (OSL) decay curve is assumed to consist of a number of first-order exponential components. Improper estimation of the number of components leads to under-or over-fitting of the curve under consideration. Hence, correct estimation of the number of components is important to accurately analyze an OSL decay curve. In this study, we investigated the possibility of using the Bayesian Information Criterion to estimate the optimal number of components in an OSL decay curve. We tested the reliability of this method using several hundred measured decay curves and three simulation scenarios. Our results demonstrate that the quality of the identification can be influenced by several factors: the measurement time and the number of channels; the variability of the decay constants; and the signal-to-noise ratios of a decaying component. The results also suggest that the Bayesian Information Criterion has great potential to estimate the number of components in an OSL decay curve with a moderate to high signal-to-noise ratio.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies