Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Input physical properties in mathematical model of steel quenching

Tytuł:
Input physical properties in mathematical model of steel quenching
Autorzy:
Smoljan, B.
Iljkić, D.
Pomenić, L.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
steel quenching
numerical modelling
hardness
hartowanie stali
modelowanie numeryczne
twardość
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Purpose: Developing of new methods for input data of mathematical model is established. Design/methodology/approach: Temperature dependency of both, heat transfer for quenchant with Grossmann severity of quenching H=0.35, which are adequate for oil and heat conductivity coefficients has been calibrated on the base of Crafts-Lamont diagrams. Findings: Evaluation of physical properties such as specific heat capacity, c, heat conductivity coefficient, λ, density, ρ, heat transfer coefficient, α involved in mathematical model of transient temperature field was done by the inversion method, or by calibrations. Research limitations/implications: In the future this investigation should be broaden on investigation of more quechants. Practical implications: By proper input data of mathematical model of steel quenching, correct computer simulation can be performed. Originality/value: New inverse method of input data such as specific heat capacity, c, heat conductivity coefficient, λ, density, ρ, heat transfer coefficient, α, which is based just on achieved distributions of mechanical properties in Crafts-Lamont diagrams.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies