Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

STRAVA AKO ETNOIDENTIFIKAČNÝ FAKTOR ZAHRANIČNÝCH SLOVÁKOV NA PRÍKLADE SLOVÁKOV V KANADE

Tytuł:
STRAVA AKO ETNOIDENTIFIKAČNÝ FAKTOR ZAHRANIČNÝCH SLOVÁKOV NA PRÍKLADE SLOVÁKOV V KANADE
Food as an ethno-identifying factor of foreign Slovaks on the example of Slovaks in Canada
Autorzy:
Slobodová Nováková Katarína
Tematy:
MINORITIES
SLOVAKS
CANADA
CULINARY CULTURE
NATIONAL CUISINE
Język:
słowacki
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper deals with the phenomenon of national cuisine and traditional food in the perception of Slovaks living abroad. Through a key study in selected localities in Canada, it follows the dishes referred to as „typical Slovak,“ their preferences, methods of preparation and presentation. As it turns out, the processes of perception of national cuisine or dishes labelled as typically Slovak in the environment of Slovaks abroad often have an emotional charge rather than rational justifications. In general, it could be said that the perception of the so-called national cuisine is a metaphor conditioned by individual experiences, patterns or family and historical experiences rather than a precisely identifiable reality, and they are closely correlated with the formation or maintenance of the national consciousness of individuals abroad.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies