Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Możliwości zastosowania metod relatywizacji w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywnośc

Tytuł:
Możliwości zastosowania metod relatywizacji w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywnośc
Application of relativisation methods in food safety management systems
Autorzy:
Waldemar Dzwolak
Tematy:
relatywizacja
bezpieczeństwo żywności
ciągłe doskonalenie
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono potencjalne kierunki zastosowania relatywizacji w różnych obszarach systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Scharakteryzowano metody metryzacji, taksacji, rozstrzygania alternatywnego, oceny uwarunkowanej, segregacji szczegółowej i przybliżonej oraz porównania stopniowanego. W opracowaniu przedstawiono przykłady praktycznego zastosowania poszczególnych metod relatywizacji, w odniesieniu do mierzalnych i niemierzalnych kryteriów bezpieczeństwa żywności. Wskazano główne kierunki zastosowania relatywizacji w monitorowaniu stanu bezpieczeństwa środków spożywczych, stanowiące racjonalne podstawy podejmowania działań doskonalących w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies