Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym

Tytuł:
Charakterystyka kwasów tłuszczowych omega-3 oraz ocena poziomu wiedzy o ich działaniu zdrowotnym
The Characteristics and Benefits of Omega-3 Fatty Acids
Autorzy:
Lidia Ostasz
Elżbieta Kondratowicz-Pietruszka
Tematy:
omega-3 fatty acids
effects on health
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The study presents a survey on knowledge about fatty acids and their effects on human health. The survey questions were about supplements. Respondents were familiar with the term “omega-3 fatty acid”. The vast majority of respondents indicated fish and vegetable oils as the main natural source of these acids. They came by this information from the Internet, newspapers and television. The dominant view among those questioned was that fatty acids are good or very good for the body. The survey results suggest that the concept of polyunsaturated omega-3 fatty acid family and its effect are well-known. This is a highly satisfying result as it instills hope that omega-3 fatty acids are present in the diet of most of those surveyed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies