Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

ATRAKCYJNOŚĆ TURYSTYCZNA WINNIC LUBUSKIEGO SZLAKU WINA I MIODU

Tytuł:
ATRAKCYJNOŚĆ TURYSTYCZNA WINNIC LUBUSKIEGO SZLAKU WINA I MIODU
THE TOURIST ATTRACTIVENESS OF VINEYARD IN LUBUSZ TRAIL OF THE WINE AND HONEY
Autorzy:
Rogowski Mateusz
Kasianchuk Anastasiia
Tematy:
enoturystyka
atrakcyjność turystyczna
Lubuski Szlak Wina i Miodu
enotourism
tourism attractiveness
Wine and Honey Lubusz Trail
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem opracowania była ocena atrakcyjności winnic na Lubuskim Szlaku Wina i Miodu – obszaru słynącego od dawna z uprawy winorośli. W pracy dokonano oceny wybranych winnic na szlaku w oparciu o metodę bonitacji punktowej. Na podstawie wyników badań uwzględniających walory turystyczne, zagospodarowanie i dostępność komunikacyjną winnic wyodrębniono grupy gospodarstw o wysokim, średnim i niskim stopniu atrakcyjności turystycznej.

The article analyses touristic attractiveness of particular vineyards, with the application of the bonitation method, and evaluates their status quo. In addition, on the basis of the results achieved, the research is concerned with touristic values and infrastructure, as well as transport accessibility being identified vineyards groups with high, medium and low degree tourism attractiveness.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies