Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Culinary art (of living). Considerations on the home in the context of cooking shows

Tytuł:
Culinary art (of living). Considerations on the home in the context of cooking shows
Sztuka (życia) kulinarna. Rozważania o przestrzeni domowej w kontekście telewizyjnych programów o gotowaniu
Autorzy:
Orzeł Barbara
Tematy:
culinary art; cooking shows; media; the transformations of community; liquid life; new nomadism; non-places
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The popularity of cooking shows lead us to considerations about the main values in our life. Taking the overconsumption into considerations, I try to prove how its mechanism has changed the way we think about traditional categories in our culture; and last but not least it has created a new ones: eg. "new nomadism" or "non-places". With the short analysis of selected cooking shows, I want to think over the main aim of this article - the home space. The last part of this paper, considers the transformations of "community" (eg. in the context of "liquid life").

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies