Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Smak życia — smak śmierci. Uczta Władimira Sorokina

Tytuł:
Smak życia — smak śmierci. Uczta Władimira Sorokina
Taste of life — taste of death. The Feast by Vladimir Sorokin
Autorzy:
Aleksandra Zywert
Tematy:
Vladimir Sorokin
postmodernism
food
cannibalism
culture–pseudoculture
Владимир Сорокин
постмодернизм
еда
канибализм
культура–псевдокультура
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The Feast (Пир, 2001) by Vladimir Sorokin is considered to be the culmination of the second period of the author’s literary work, and the one that presages his break up with the fundamental principles of postmodernism and conceptualism. The Feast consists of thirteen novels, all of which more or less literally revolve around the theme of eating. Sorokin’s search for the taste of life based on the opposition body/flesh–the disincarnate, culture–pseudoculture, manifests his critique of the superficiality of modern societies, in which the collective pursuit of sensuality together with widespread accessibility of all sorts of material goods are signs of inner self-destruction. Sorokin’s “taste of death,” expressed principally in the display of various forms of cannibalism, prefigures the advent of afuture “taste of life” — free from taboo, illusion and prejudice.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies