Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wpływ genetycznych modyfikacji żywności na stan zdrowia jako kwestia społeczna

Tytuł:
Wpływ genetycznych modyfikacji żywności na stan zdrowia jako kwestia społeczna
The influence of genetic modification of food on health as a contemporary social issue
Autorzy:
Agnieszka Makarewicz-Marcinkiewicz
Tematy:
genetically modified food
health status
social issue
GMOs in the EU and Poland
genetyczne modyfikacje żywności
stan zdrowia
kwestia społeczna
GMO w UE i Polsce
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article attempts to demonstrate that the process of genetic modification of food and its consequences in the form of influencing the health of entire societies, agro-ecosystems and the environment, which increasingly depends on the degree to which basic needs are met, is a contemporary social issue. Based on the results of mainly biochemical and biotechnological research, the types of genetic modifications of food and their impact on health have been analysed. Secondary analysis of the studies allowed the identification of multi-organ dysfunction syndrome of laboratory animals in reaction to the consumption of genetically modified plants. The paper also analyses the documents of the European Union and the Polish legislation concerning the admission to cultivation and subsequent trade of food products containing genetically modified ingredients.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies