Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Selected issues in handwriting examination, graphology and their technology in document examination

Tytuł:
Selected issues in handwriting examination, graphology and their technology in document examination
Autorzy:
Rafał Cieśla
Jolanta Grębowiec-Baffoni
Tematy:
document
handwriting examination
judicial graphology
technical examination of documents
expert examination
forgery
signature
expert
Język:
angielski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This article aims at introducing the complex nature of handwriting examination for judicial purposes and the resulting competences which ahandwriting expert must have. The knowledge of neurophysiological conditioning of handwriting strokes, together with the knowledge of inks, their physical and chemical reactions with surfaces on which handwriting is applied, techniques allowing their observation and acquiring clear enlarged photographic images are indispensable for acorrect expert examination, explanation of how the conclusions were arrived at and illustrating the results. Appropriate selection of techniques of acquiring images requires not only the knowledge of optical and lighting equipment but also practical skills in its appropriate use. Thus, handwriting examination combines the knowledge from various areas: neurophysiology of movement, psychology of handwriting, chemistry, physics and use of optical equipment, which together guaran­tee objective and reliable examination yielding correct results.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies