Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

SYTUACJA WYBRANYCH ELEMENTÓW SEKTORA PRODUKCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO W POLSCE NA TLE NAJWAŻNIEJSZYCH PRODUCENTÓW W UNII EUROPEJSKIEJ

Tytuł:
SYTUACJA WYBRANYCH ELEMENTÓW SEKTORA PRODUKCJI MIĘSA WIEPRZOWEGO W POLSCE NA TLE NAJWAŻNIEJSZYCH PRODUCENTÓW W UNII EUROPEJSKIEJ
STATE OF SELECTED BRANCHES OF PORK PRODUCTION SECTOR IN POLAND COMPARED TO THE MAIN PRODUCERS IN THE EUROPEAN UNION
Autorzy:
Damian Knecht
Sebastian Środoń
Tematy:
pig meat market
pork production and consumption
pig prices
costs of pig production
profitability
rynek mięsa wieprzowego
produkcja i konsumpcja wieprzowiny
ceny trzody chlewnej
koszty produkcji
opłacalność produkcji
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono sytuację wybranych elementów sektora produkcji mięsa wieprzowego w Polsce, na tle największych producentów wieprzowiny w Unii Europejskiej. Analizowano wielkość produkcji oraz ceny trzody chlewnej. Dokonano porównania kosztów i opłacalności produkcji świń w wybranych krajach członkowskich Wspólnoty.

The article presents the situation of selected branches of pork production sector in Poland against the largest pork producers in the European Union. The volume of production and prices of pigs was analysed. Finally, the cost of pig production and the level of profitability in selected member countries of the Community were compared.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies