Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Preferencje nabywcze „żywności wygodnej” pochodzenia drobiowego w opinii młodzieży akademickiej

Tytuł:
Preferencje nabywcze „żywności wygodnej” pochodzenia drobiowego w opinii młodzieży akademickiej
Purchasing preferences for convenient food of poultry origin in opinion of young university students
Autorzy:
Anna Augustyńska-Prejsnar
Małgorzata Ormian
Grażyna Gajdek
Tematy:
convenience food
poultry
survey
university students
żywność wygodna
mięso drobiowe
preferencje nabywcze
studenci
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Convenient food of poultry origin is becoming increasingly competitive compared to traditional meat and meat products and thus gaining in popularity. Students irregular lifestyle and lack of time to prepare meals make convenient food preferred by them. Attempts were made to learn student respondents’ views on consumption, product offer, as well as purchasing preferences for convenient food of poultry origin. Consumers SURVEYED indicated that they often consumed elements of poultry carcasses and concentrates such as bouillon cubes, and instant soups. Majority of respondents affirmed that offers of convenient poultry products were satisfactory. Ease of meals preparation and time – saving were two factors that contributed significantly to purchasing preferences. In the opinion of those surveyed low price could be the key factor that influenced frequent purchases of convenient food.

W pracy podjęto próbę poznania opinii na temat spożycia, oferty oraz preferencji nabywczych „żywności wygodnej” pochodzenia drobiowego w środowisku młodzieży akademickiej na podstawie badań ankietowych. Badani konsumenci wskazali, że najczęściej spożywają koncentraty drobiowe (kostki rosołowe, zupy instant) oraz elementy tuszek drobiowych. Większość respondentów uznała, że OFERTA drobiowej „żywności wygodnej” jest satysfakcjonująca, a w preferencjach nabywczych największe znaczenie miała łatwość przygotowania posiłków i oszczędność czasu. W opinii ankietowanych niższa cena jest czynnikiem, wpływającym na wzrost częstotliwości dokonywania zakupu „żywności wygodnej” pochodzenia drobiowego.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies