Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wartościowanie w poradnictwie kulinarnym w świetle przeobrażeń społecznych drugiej połowy XX wieku

Tytuł:
Wartościowanie w poradnictwie kulinarnym w świetle przeobrażeń społecznych drugiej połowy XX wieku
Valuing in cooking tips in light of the social transformations in the second half of the 20th century
Autorzy:
Joanna Smól
Tematy:
valuing
press
cooking tips
Język:
polski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The article describes valuing in cooking tips presented in the weekly Przyjaciółka between 1950 and 2000. The first part shows the typical values of cooking tips in the period of the Polish Republic of Poland, while the second part describes those that predominated in post-1989 cooking advice. Women’s magazines of the socialism era valued efficiency, speed of cooking and simplicity in the preparation of dishes. In contrast, after 1989, the aesthetics of serving the dishes, their excellent taste, originality, health benefits and elegant character were emphasized. This reevaluation is associated with the increased standard of living, opening to the world and changes in the contemporary Poles’ consciousness about healthy eating.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies