Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

WPŁYW ŁĄCZNEGO STOSOWANIA HERBICYDÓW Z BIOSTYMULATOREM TYTANIT NA ZWALCZANIE CHWASTÓW I PLONOWANIE PSZENICY JAREJ

Tytuł:
WPŁYW ŁĄCZNEGO STOSOWANIA HERBICYDÓW Z BIOSTYMULATOREM TYTANIT NA ZWALCZANIE CHWASTÓW I PLONOWANIE PSZENICY JAREJ
Influence of mixture herbicides and Tytanit biostimulant on weed control and yield of spring wheat
Autorzy:
Miziniak Wojciech
Matysiak Kinga
Górski Dariusz
Ulatowska Agnieszka
Tematy:
SPRING WHEAT,
WEEDS,
TYTANIT,
YIELD,
QUALITY PARAMETERS
Język:
polski
angielski
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the studies was to determine the influence of mixture Tytanit biostimulant and herbicides (Chwastox Turbo 340 SL, Lintur 70 WG, Mustang 306 SE) on the effectiveness of weed control, yield and quality of spring wheat grain. The tested mixtures had no influence on weed control Chenopodium album, Galium aparine, Veronica arestis and Matricaria indora. However, the addition of biostimulant to a spray liquid containing Mustang 306 SE decreased effectivness in case Viola arvensis. The application of biostimulant with the herbicides Lintur 70 WG and Mustang 306 did not have a significant influence on yield of spring wheat. In 2014 after application mixture of Chwastox Turbo 340 SL and biostimulant significant increase the weight of grain was noted. In these studies, tendency to reduce the quality of the grain (mixture biostimulant with Lintur 70 WG or Mustang 306 SE) and varied impact in both years of investigation (Chwastox Turbo 340 SL) were observed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies