Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Państwowy Zakład Higieny o żywności i odżywianiu w Polsce w latach 1945–1970

Tytuł:
Państwowy Zakład Higieny o żywności i odżywianiu w Polsce w latach 1945–1970
State Hygiene Institute on Food and Nutrition in Poland 1945–1970
Autorzy:
Dariusz Jarosz
Data publikacji:
2024
Tematy:
Państwowy Zakład Higieny
żywność
odżywienie się
epidemie
zatrucia pokarmowe
State Hygiene Institute
food
nutrition
epidemics
food poisoning
Dostawca treści:
CEJSH
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Surveys of basic foodstuffs (meat and meat products, milk and milk products, flour and bread) carried out by the State Institute of Hygiene between 1945 and 1970 indicate that their hygienic and sanitary condition raised many concerns. The most serious effect of this neglect in this respect was numerous epidemics and food poisoning, which affected up to several hundred people at a time. In its study of the nutrition of the Polish population, the PZH focused primarily on pupils of rural primary schools and adolescents using school dormitories. Their diets were chaotic and monotonous, often lacking such important ingredients as raw fruit and vegetables and wholesome protein. Their menus were dominated by cabbage and potatoes, often eaten several times a day, although in different forms.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies