Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Changes in the Activities of Antioxidant Enzymes in the Fat Body and Hemolymph of Apis mellifera L. Due to Pollen Monodiets

Tytuł:
Changes in the Activities of Antioxidant Enzymes in the Fat Body and Hemolymph of Apis mellifera L. Due to Pollen Monodiets
Autorzy:
Bryś, Maciej
Współwytwórcy:
Bryś, Maciej
Data publikacji:
2025-02-03
Wydawca:
RepOD
Tematy:
Agricultural Sciences
Medicine, Health and Life Sciences
Other
antioxidant system; diets; nutrition; immunity; honey bee
Dostawca treści:
Repozytorium Otwartych Danych
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

This study examines the impact of monofloral pollen diets (hazel, rapeseed, pine, buckwheat, Phacelia, goldenrod) on the antioxidant enzyme activities in the fat body from tergite 3, tergite 5, sternite, and hemolymph of honey bees. We show that pollen from plants such as rapeseed, Phacelia, buckwheat, and goldenrod (rich in phenolic compounds and flavonoids) increases the activities of SOD, CAT, GST, and GPx in the fat body and hemolymph compared to the control group.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies