Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of the effect of astaxanthin on the physicochemical, structural, pharmacokinetic, and antioxidant properties of the polysaccharide/gelatin carriers.

Tytuł:
Determination of the effect of astaxanthin on the physicochemical, structural, pharmacokinetic, and antioxidant properties of the polysaccharide/gelatin carriers.
Autorzy:
Łupina, Katarzyna
Współwytwórcy:
Łupina, Katarzyna
Wydawca:
RepOD
Tematy:
Medicine, Health and Life Sciences
polysaccharides
gelatin
astaxanthin
edible films
Dostawca treści:
Repozytorium Otwartych Danych
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie

The dataset contains the results of research on the properties of films (hydrogels) obtained from a mixture of polysaccharides with emulsion-stabilizing effects (carboxymethyl cellulose (CMC), gum Arabic (GAR), octenyl succinic anhydride (OSA) starch, and water-soluble soy polysaccharides (WSSP)) and gelatin (GEL) supplemented with increasing concentrations (0, 0.25, 0.5, and 1% w/w) of astaxanthin. 

The characteristics of the obtained films included the determination of physicochemical (water content, pH, solubility, determination of surface hydrophobicity, swelling), optical properties (color stability, light transmission, transparency), structural properties (microscopy, Fourier transform infrared spectroscopy), barrier properties (water vapor permeability ), mechanical (puncture resistance, tensile strength, elongation at break, elastic modulus), pharmacokinetic (modeling of release kinetics) and antioxidants properties.

The study aimed to assess the functional properties of edible films based on polysaccharides (CMC, GAR, OSA, WSSP) and GEL (75/25 ratio) incorporated with water-soluble AstaSana astaxanthin (AST) in the amount of 0.25; 0.5; 1%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies