Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena narażenia na czynniki biologiczne i chemiczne w małych zakładach gastronomicznych

Tytuł:
Ocena narażenia na czynniki biologiczne i chemiczne w małych zakładach gastronomicznych
Assesing exposure to biological and chemical agents in small eateries
Autorzy:
Kowalska, J.
Zapór, L.
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Centralny Instytut Ochrony Pracy
Tematy:
ocena ryzyka zawodowego
czynniki chemiczne
czynniki biologiczne
środowisko pracy
analiza zagrożeń
occupational risk assessment
chemical agents
biological agents
hazard analysis
Źródło:
Bezpieczeństwo Pracy : nauka i praktyka; 2011, 5; 12-15
0137-7043
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono czynniki biologiczne i chemiczne występujące w zakładach gastronomicznych. Przedstawiono również wyniki oceny narażenia zawodowego na stanowiskach pracy uzyskane w ramach prowadzonego w CIOP-PIB zadania z zakresu służb państwowych.

This paper presents the problem of exposure to biological and chemical agents often found in small eateries. It also discusses the results of risk assessmerrt at those workplaces, which had been as a result ot the tasks conducted by CIOP-PIB as part of state services.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies