Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparative analysis on bioactive compounds and antioxidant activity of Algerian fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) and Syrian cumin (Cuminum cyminum L.) seeds

Tytuł:
Comparative analysis on bioactive compounds and antioxidant activity of Algerian fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) and Syrian cumin (Cuminum cyminum L.) seeds
Autorzy:
Bouhenni, H.
Doukani, K.
Hanganu, D.
Olah, N.-K.
Sekeroglu, N.
Gezici, S.
Spinu, M.
Niculae, M.
Data publikacji:
2021
Wydawca:
Instytut Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich
Tematy:
fenugreek
Trigonella foenum-graecum
cumin
Cuminum cyminum
seed
bioactive compound
antioxidant activity
comparative analysis
high performance liquid chromatography
Trigonella foenum-graecum L.
Cuminum cyminum L.
fitochemia
HPLC
DPPH
Źródło:
Herba Polonica; 2021, 67, 1; 18-34
0018-0599
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Introduction: Natural products represent a gold mine for scientists looking for compounds for the treatment of health problems and diseases with their different biological and pharmacological activities. However, recent research is focused on finding natural sources of antioxidants. Objective: The objective of current research was to determine the phytochemical profile of Algerian fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.), and Syrian cumin (Cuminum cyminum L.) seeds in order to characterize their phenolic compounds and to determine their antioxidant activities. Methods: Total phenolic, flavonoids, condensed and hydrolysable tannins contents were quantified using Folin-Ciocalteu, aluminium chloride, vanillin and ferric chloride methods, respectively. Phenolic compounds were identified by HPLC method and antioxidant activity was measured using DPPH assay. Results: The higher amounts of total phenolic compounds, flavonoids, condensed and hydrolysable tannins were given by fenugreek. Results of HPLC analysis of our plants showed that eight phytochemical compounds were found in cumin extract, and seven molecules in fenugreek extract. Moreover, fenugreek possessed higher antioxidant activity. Conclusion: This study confirmed that our plants are a good source of phenolic contents and possess a high antioxidant activity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies