Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The effect of tetramethylthiourea on the Zn$\text{}^{2+}$ ions electroreduction in the presence of different detergents

Tytuł:
The effect of tetramethylthiourea on the Zn$\text{}^{2+}$ ions electroreduction in the presence of different detergents
Autorzy:
Klin, M.
Nieszporek, J.
Gugała-Fekner, D.
Sieńko, D.
Saba, J.
Data publikacji:
2011-01-01
Wydawca:
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej. Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej
Źródło:
Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, sectio AA – Chemia; 2011, 66; 117-128
2083-358X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The effect of the mixed adsorption layers: tetramethylthiourea and chosen detergent on the Zn$\text{}^{2+}$ ions electroreduction is described. The detergents concentration was 7.5·10$\text{}^{-4}$ M, which was lower of its critical micellation point. Three detergents: cationic, neutral and anionic were chosen for this study. First two detergents inhibited the Zn$\text{}^{2+}$ ions reduction at mercury electrode, the last detergent accelerated this process. Tetramethylthiourea eliminated the inhibiting effect of the detergent and accelerated the studied process stronger than in the detergents absence. Standard rate constants of Zn$\text{}^{2+}$ ions electroreduction were determined by cyclic voltammetry and impedance measurements

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies