Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Fruit removal forces of early stage pickling cucumbers for harvest automation

Tytuł:
Fruit removal forces of early stage pickling cucumbers for harvest automation
Autorzy:
Jakob, M.C.
Geyer, M.
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Agrofizyki PAN
Tematy:
Gherkin
fruit removal force
bonding force
automated harvest
Źródło:
International Agrophysics; 2021, 35, 1; 25-30
0236-8722
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
European growers are demanding selective mechanical harvesting solutions, such as robotic solutions, because hand harvesting is extremely labour intensive. Mechanical harvesting depends on low fruit retention forces between fruit and plant. Over two consecutive growing seasons, including a winter greenhouse trial, more than 1 600 samples were taken to determine the fruit removal force of early stage cucumbers for pickling and canning. Compared to studies with other fruit the fruit removal force of cucumbers was fairly high and also showed a large degree of variation. A significant percentage of the harvest had stalk residues, which cause the expenditure of extra man-hours on the processing lines. It was therefore concluded, that mere pulling is not sufficient to disconnect the fruit. Harvesting robots require an extra device for ease of separation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies