Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Metody pomiaru stanu wody w żywności

Tytuł:
Metody pomiaru stanu wody w żywności
The methods to measure of water state in food
Autorzy:
Pałacha, Z.
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
Źródło:
Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego; 2008, 2; 64-69
0867-793X
2719-3691
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule omówiono wybrane metody pomiaru stanu wody w żywności. Przedstawiono metody oparte na zasadach równowagi termodynamicznej, metody termoanalityczne oraz metody jądrowego rezonansu magnetycznego. Zwrócono również uwagę na zalety i wady tych metod.

In the article selected methods to measure of water state in food was described. The methods based on the principles thermodynamic equilibrium, thermoanalitical and nuclear magnetic resonance methods are discussed. Additionally, advantages and defects these methods were also presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies