Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Analiza kształtowania się temperatury w belach siana z dodatkiem preparatu mikrobiologicznego Inoculant 1155

Tytuł:
Analiza kształtowania się temperatury w belach siana z dodatkiem preparatu mikrobiologicznego Inoculant 1155
Analysis of temperature changes in hay bales with microbiological preparation (Inoculant 1155) added
Autorzy:
Borowski, S.
Dulcet, E.
Kaszkowiak, J.
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Inżynierii Rolniczej
Tematy:
siano wilgotne
preparat konserwujący
prasa zwijająca
wet hay
preservative
rolling presses
Źródło:
Inżynieria Rolnicza; 2006, R. 10, nr 12(87), 12(87); 25-32
1429-7264
Język:
polski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono analizę rozkładu temperatury w belach wilgotnego siana podczas zbioru stałokomorową prasą zwijającą do którego aplikowano preparat mikrobiologiczny Inoculant 1155. Stwierdzono, że dodatek preparatu sprzyja utrzymywaniu się temperatury w beli przechowywanego siana poniżej temperatury krytycznej (49°C) jego samozapalenia się.

The paper presents analysis of temperature distribution in wet hay bales when cropping with rolling press (hay baler), with microbiological preparation (Inoculant 1155) added. It has been proved that the additive helps to keep the temperature in bale of stored hay below critical value (49°C) - hay self-ignition temperature.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies