Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Comparison of Vacuum Sintered and Selective Laser Melted Steel AISI 316L

Tytuł:
Comparison of Vacuum Sintered and Selective Laser Melted Steel AISI 316L
Autorzy:
Brytan, Z.
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Czytelnia Czasopism PAN
Tematy:
austenitic stainless steel
316L
selective laser melting
SLM
Źródło:
Archives of Metallurgy and Materials; 2017, 62, 4; 2125-2131
1733-3490
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The paper presents the results of the basic mechanical properties determined in the static tensile test, impact un-notched Charpy test and hardness of austenitic stainless steel type 316L produced by two techniques: classical pressing and sintering in a vacuum with rapid cooling and selective laser melting (SLM). In this work fracture surface of Charpy test, samples were studied. The results indicate that application of selective laser melting (SLM) makes it possible to double increase the strength properties of components manufactured from austenitic stainless steel type 316L compared to sintering in a vacuum. Resulted in mechanical properties strongly depend on porosity characteristic and the presence of superficial oxides in the case of sintered steel and the character of observed microstructural defects deriving from non-fully melted powder particles and the formation of voids between subsequently melted pool tracks during the SLM.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies