Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physico-chemical characteristics of dietary fibre fractions in the grains of tetraploid and hexaploid triticales: a comparison with wheat and rye

Tytuł:
Physico-chemical characteristics of dietary fibre fractions in the grains of tetraploid and hexaploid triticales: a comparison with wheat and rye
Autorzy:
Cyran, Małgorzata
Łapiński, Bogusław
Data publikacji:
2006
Wydawca:
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin
Tematy:
arabinoxylans
cereal grains
dietary fibre
nonstarch polysaccharides
viscosity
Źródło:
Plant Breeding and Seed Science; 2006, 54; 77-84
1429-3862
2083-599X
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-SA: Creative Commons Uznanie autorstwa - Na tych samych warunkach 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The contents of water-soluble (SDF) and insoluble dietary fibre (IDF) and DF-associated protein, sugar composition of noncellulosic polysaccharides (NCP) as well as viscosity of cereal slurries were investigated in tetraploid (4x) and hexaploid (6x) triticales compared to wheat and rye. The SDF content found in 4x triticale (3.3% of dry matter) was significantly higher (P

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies