- Tytuł:
-
Mięso brojlerów jako żywność funkcjonalna
Broiler meat as functional food - Autorzy:
-
Kubinski, T.
Klys, W.
Matczuk, E.
Pietras, E. - Data publikacji:
- 2014
- Wydawca:
- Krajowa Izba Lekarsko-Weterynaryjna
- Tematy:
-
drob
brojlery kurze
mieso drobiowe
zywnosc funkcjonalna
wartosc prozdrowotna
kwasy tluszczowe
sklad kwasow tluszczowych
kwasy tluszczowe n-3
kwasy tluszczowe n-6
zywienie zwierzat
dodatki paszowe
niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe
kwas linolowy
kwas linolenowy
modyfikacja skladu kwasow tluszczowych - Źródło:
-
Życie Weterynaryjne; 2014, 89, 05
0137-6810 - Język:
- polski
- Prawa:
- Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
- Dostawca treści:
- Biblioteka Nauki
- Artykuł