Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modification of Rheological Properties of Biofuels From Soybean Oil

Tytuł:
Modification of Rheological Properties of Biofuels From Soybean Oil
Autorzy:
Kobus, Zbigniew
Guz, Tomasz
Nadulski, Rafał
Wilczyński, Kamil
Współwytwórcy:
University of Life Sciences in Lublin
Data publikacji:
2017-11
Wydawca:
Dept. of Mach. Exploit. and Management of Prod. Processes, ULS in Lublin, Poland
Słowa kluczowe:
biofuels
soybean oil
sustainable agriculture
viscosity
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9788393743322
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/pl/
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/14821  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper, the influence of fuel additives on rheological properties of crude soybean oil was presented. The tests were performed for low shear rates (1.2 - 12.4 s-1) at a temperature range of 5 to 30oC. The fuel mixtures were prepared in a proportion of 80% soybean oil to 20% diesel or 20% depressor. Flow curves, viscosity curves, flow index and consistency coefficients were determined. Diluting soybean oil with fuel additives caused a significant decrease in viscosity and changed the rheological character of the obtained oil biofuels. Diesel oil has reduced the viscosity of soybean oil more visibly than the depressor. Modification of soybean oil by fuel additives significantly reduces the viscosity of the obtained fuel blends and can contribute to the development of sustainable agriculture.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies