Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aromaticity: Quo Vadis

Tytuł:
Aromaticity: Quo Vadis
Autorzy:
Merino, Gabriel
Wu, Jishan
Frenking, Gernot
Petrukhina, Marina A.
Sundholm, Dage
Foroutan-Nejad, Cina
Lazzeretti, Paolo
Wu, Judy I.
Cossío, Fernando P.
Anderson, Harry L.
Restrepo, Albeiro
Solà, Miquel
Fernández, Israel
Współwytwórcy:
Department of Chemistry, University at Albany, State University of New York
Institut de Química Computacional i Catàlisi and Department de Química, Universitat de Girona
Department of Chemistry, University of Houston
Instituto de Química, Universidad de Antioquia
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Helsinki
Dipartimento di Chimica e Biologia “A. Zambelli”, Università degli Studi di Salerno
Departamento de Química Orgánica I, Instituto de Innovaciónen Química Avanzada, University of the Basque Country
Institute of Organic Chemistry, Polish Academy of Sciences
Department of Chemistry, University of Oxford
Departamento de Química Orgánica and Centro de Innovación en Química Avanzada, Facultad de Ciencias Químicas, Universidad Complutense de Madrid
Departamento de Física Aplicada, Centro de Investigación y de Estudios Avanzados, Unidad Mérida
Department of Chemistry, National University of Singapore
Fachbereich Chemie, Philipps-Universität Marburg
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Royal Society of Chemistry
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
20416520
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/22408  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aromaticity is one of the most deeply rooted concepts in chemistry. But why, if two-thirds of existing compounds can be classified as aromatic, is there no consensus on what aromaticity is? σ−, π−, δ−, spherical, Möbius, or all-metal aromaticity… why are so many attributes needed to specify a property? Is aromaticity a dubious concept? This perspective aims to reflect where the aromaticity community is and where it is going.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies