Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Spożycie mleka w Polsce na tle innych krajów

Tytuł:
Spożycie mleka w Polsce na tle innych krajów
Autorzy:
Bodył, Magdalena
Seremak-Bulge, Jadwiga
Współwytwórcy:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
kraje Unii Europejskiej
Polska
konsumpcja
mleko
Język:
polski
ISBN, ISSN:
00441600
Linki:
https://depot.ceon.pl/handle/123456789/6344  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Porównano poziom spożycia mleka w Polsce i wybranych krajach. Wykorzystano: metodę bilansową w oparciu o dane makro z wykorzystaniem współczynników FAO lub o zawartość suchej masy w produktach końcowych oraz w mleku surowym; bilanse podstawowych grup produktów sporządzone przez Eurostat; dane statystyczne FAO; dane AMI (Agramarkt Informations-Gesellschaft mbH) na podstawie danych EUROSTATU i statystyk narodowych. Porównanie bilansowego spożycia w Polsce ze średnim spożyciem w Unii oraz innych krajach wskazuje, że różnice nie są tak duże jak się powszechnie sądzi, a możliwości wzrostu spożycia są ograniczone.

Kamila Sobiecka

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies