Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The determination of flavan-3-ol content in the root of Rhodiola Kirilowii

Tytuł:
The determination of flavan-3-ol content in the root of Rhodiola Kirilowii
Oznaczanie zawartości flawon-3-oli w korzeniu Rhodiola Kirilowii
Autorzy:
Buchwald, Waldemar
Gryszczyńska, Agnieszka
Mielcarek, Sebastian
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
flavan-3-ols
UPLC-MS/MS
Rhodiola kirilowii
Język:
angielski
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/1118  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Ministry of Science and Higher Education

Agnieszka Gryszczyńska

According to a new classification, nearly 90 species belong to the Rhodiola family. However, only three of them are most frequently used in alternative medicine.In addition to R. rosea and R. quadrifida, R. Kirilowii can also be included in this group. This species was investigated for flavan-3-ol content.Due to beneficial properties of this class of compounds (free radical scavenging and reactive oxygen forms), the researchers decided to examine 5 substances in the root and in two extracts, alcoholic and aqueous ones.Depending on the matrix analysed, the content of particular components varies. Furthermore, it is also affected by extraction time as well as a particular extraction solvent employed. An ultra performance liquid chromatograph connected to a tandem mass spectrometer (Waters) was used for the assay. The application of this analytical method allows to detect very small amounts of analytes.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies