Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Multichannel taste sensors with lipid, lipid like – polymer membranes

Tytuł:
Multichannel taste sensors with lipid, lipid like – polymer membranes
Autorzy:
Szpakowska, Maria
Szwacki, Jakub
Marjańska, Ewa
Data publikacji:
2008
Wydawca:
IOP Publishing
Słowa kluczowe:
all solid state electrodes
taste quality
taste sensor
Język:
angielski
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/pl/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/11595  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The elaboration of a sensitive taste sensor for discrimination of different soft drinks is very important in food industry. The short review of taste sensors described in the literature is presented. Two types of potentiometric taste sensors, one with lipophilic compound-polymer membranes (ISE) and the other with lipid polymer membrane and a conducting polymer film (All solid state electrode, ASSE) were tested in appropriate taste solutions. Five channel ISE sensor was examined in acid, sour and sweet solutions. This sensor was sensitive to bitter and sour substances and not too sensitive to sucrose concentration. It was successfully used for discrimination of different kind of soft drinks. Four channel ASSE sensor was examined in sour solutions. It was found that stability and sensitivity of ASSE are lower than ISE. Therefore, it seems that the previous one cannot be applied in taste sensor.

Ewa Marjanska

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies