Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Uwarunkowania rozwoju i dyfuzji innowacji w sektorze rolno-spożywczym i na obszarach wiejskich

Tytuł:
Uwarunkowania rozwoju i dyfuzji innowacji w sektorze rolno-spożywczym i na obszarach wiejskich
Autorzy:
Chechelski, Piotr
Figiel, Szczepan
Kuberska, Dominika
Kozłowski, Wojciech
Grochowska, Renata
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
sektor rolno-przemysłowy
innowacyjność
innowacja
obszar wiejski
Język:
polski
ISBN, ISSN:
9788376586540
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/12784  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Czynniki determinujące aktywność innowacyjną przedsiębiorstw. Teoretyczne aspekty dyfuzji i adopcji innowacji. Bariery dyfuzji i adopcji innowacji. Postawy konsumentów wobec innowacji na rynku produktów żywnościowych w świetle własnych badań ankietowych. Rola rolniczych systemów innowacji w kształtowaniu innowacyjności sektora rolno-spożywczego i obszarów wiejskich. Innowacyjność gospodarek wybranych krajów w kontekście Narodowych Systemów Innowacji.

Seria: Monografie Programu Wieloletniego, nr 43

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies