Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Liście oliwki europejskiej ( Olea europaea L.) – chemizm i zastosowanie w medycynie

Tytuł:
Liście oliwki europejskiej ( Olea europaea L.) – chemizm i zastosowanie w medycynie
The leaves of european olive (Olea europaea L.) – chemistry and application in medicine
Autorzy:
Opala, Bogna
Gryszczyńska, Agnieszka
Gryszczyńska, Bogna
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Borgis
Słowa kluczowe:
oleuropeine
olea europaea l.
o. europaea subspecies africana
european olive
Język:
polski
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/1295  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Agnieszka Gryszczyńska

Olive oil is a first associations with European olive (Olea europaea L.). Many people used to fruits of European olive in Mediterranean cuisine. But not everyone knows that not only fruits of Olea europaea L. are a rich source of beneficial substances for the body. This article shows that leaves are very healthy too and people would like to use extract from leaves to take care from many dangerous illness.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies