Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Assessment of the Integration of Mechanical Weeding for Weed Control in Sugar Beet-Growing

Tytuł:
Assessment of the Integration of Mechanical Weeding for Weed Control in Sugar Beet-Growing
Autorzy:
Rabier, Fabienne
Manderyck, Barbara
Huyghebaert, Bruno
Limbourg, Quentin
Stas, Marie
Data publikacji:
2017-11
Wydawca:
Department of Machinery Exploitation and Management of Production Processes, University of Life Sciences in Lublin, Poland
Słowa kluczowe:
integrated weed management
sugar beet
effectiveness
mechanical weeding
costs
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
9788393743322
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/pl/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/14776  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Inne
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this research was to evaluate the potential of mechanical weeding for the cultivation of sugar beet by comparing four weed control programmes (one chemical, two mixed (chemical and mechanical) and one mechanical). Under the dry conditions of 2017, the mixed conditions displayed the best effectiveness (more than 97%), using less herbicide and costing €30/ha less than the chemical scheme, while producing a yield identical to that obtained with fully chemical protection. Conversely, the mechanical programme was ineffective (69%), especially on weeds in the crop row (23% effectiveness only); while its cost was lower (€180/ha), it led to a loss of sugar yield of 18.9% compared to chemical weed control.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies