Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Low-Field NMR Analyses of Gels and Starch-Stabilized Emulsions with Modified Potato Starches

Tytuł:
Low-Field NMR Analyses of Gels and Starch-Stabilized Emulsions with Modified Potato Starches
Autorzy:
Baranowska, Hanna Maria
Kowalczewski, Przemysław Łukasz
Data publikacji:
2022-10-18
Wydawca:
MDPI
Słowa kluczowe:
water behavior
water binding
molecular dynamics
relaxometry
oil-in-water emulsion
relaxation time
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
22279717
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/21765  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Many different biopolymers are used to stabilize emulsions, of which starch is of particular concern. To improve the characteristics and technical utility of native starch, various types of changes can be made. This article is a report describing the molecular dynamics of water by the low-field nuclear magnetic resonance (LF NMR) of chemically (E 1412 and E 1420) and physically modified starch (LU 1432) gels and the effect of their use on the stability of oil/water emulsions obtained using bovine and porcine fats. The analysis of changes in spin–spin and spin–lattice relaxation times over time showed that the presence of the type of starch modification significantly affects the values of T1 and T2 relaxation times, as well as the correlation times. Research on time-related changes in water binding in oil-in-water emulsions showed that potato starch modified by chemical methods can be used as an emulsifier. Compared to physically modified starch, chemically modified starches have a much better water-binding capacity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies