Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Aromaticity: Quo Vadis

Tytuł:
Aromaticity: Quo Vadis
Autorzy:
Lazzeretti, Paolo
Wu, Jishan
Fernández, Israel
Solà, Miquel
Petrukhina, Marina A.
Anderson, Harry L.
Sundholm, Dage
Merino, Gabriel
Frenking, Gernot
Wu, Judy I.
Cossío, Fernando P.
Restrepo, Albeiro
Foroutan-Nejad, Cina
Data publikacji:
2023
Wydawca:
Royal Society of Chemistry
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
20416520
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/22408  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Aromaticity is one of the most deeply rooted concepts in chemistry. But why, if two-thirds of existing compounds can be classified as aromatic, is there no consensus on what aromaticity is? σ−, π−, δ−, spherical, Möbius, or all-metal aromaticity… why are so many attributes needed to specify a property? Is aromaticity a dubious concept? This perspective aims to reflect where the aromaticity community is and where it is going.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies