Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (16). Produktywność rolnictwa z perspektywy produkcji żywności i surowców dla energii odnawialnej

Tytuł:
Z badań nad rolnictwem społecznie zrównoważonym (16). Produktywność rolnictwa z perspektywy produkcji żywności i surowców dla energii odnawialnej
Autorzy:
Kunikowski, Grzegorz
Buks, Joanna
Floriańczyk, Zbigniew
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
energia odnawialna
OZE
biomasa
rolnictwo zrównoważone
zasoby odnawialne
Język:
polski
ISBN, ISSN:
9788376582306
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/3739  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kamila Sobiecka

Wpływ zaangażowania rolnictwa w produkcji energii odnawialnej na rynek żywności. Produkcja rolnicza na cele energetyczne a zasoby przyrodnicze i bezpieczeństwo żywności na poziomie kraju. Strategiczne dokumenty UE i Polski dotyczące produkcji OZE. Klasyfikacja technologii przetwarzania biomasy na energię. Produkcja energii z biomasy, pochodzącej z surowców żywnościowych, roślin, odpadów i pochodnych produkcji żywności.

Seria: Program Wieloletni 2011-2014. Konkurencyjność Polskiej Gospodarki Żywnościowej w Warunkach Globalizacji i Integracji Europejskiej; nr 51

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies