Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności

Tytuł:
Wybrane aspekty konkurencyjności polskich producentów żywności
Autorzy:
Wiatrak, Andrzej Piotr
Firlej, Krzysztof
Juchniewicz, Małgorzata
Szczepaniak, Iwona
Szymański, Władysław
Rowiński, Janusz
Cebulak, Tomasz
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
liberalizacja handlu
konkurencyjność
przedsiębiorstwo
jakość
WPR
przemysł spożywczy
globalizacja
handel zagraniczny
żywność
Język:
polski
ISBN, ISSN:
9788360798799
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/4490  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kamila Sobiecka

Zewnętrzne uwarunkowania konkurencyjności przedsiębiorstw w sektorze agrobiznesu. Globalizacja a wyzwania konkurencyjne przedsiębiorstw gospodarki żywnościowej. Liberalizacja międzynarodowego handlu rolnego a WPR i konkurencyjność rolnictwa UE. Wpływ otoczenia zewnętrznego na rozwój i konkurencyjność przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Jakość jako czynnik wzrostu konkurencyjności. Czynniki kształtujące jakość polskiej żywności. Kapitał intelektualny jako źródło konkurencyjności polskiego przemysłu spożywczego.

Seria: Program Wieloletni 2005-2009. Ekonomiczne i Społeczne Uwarunkowania Rozwoju Polskiej Gospodarki Żywnościowej po Wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, nr 110

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies