Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rozwój rynku mleczarskiego i zmiany jego funkcjonowania w latach 1990-2005

Tytuł:
Rozwój rynku mleczarskiego i zmiany jego funkcjonowania w latach 1990-2005
Autorzy:
Hryszko, Krzysztof
Seremak-Bulge, Jadwiga
Świetlik, Krystyna
Rembeza, Jerzy
Szajner, Piotr
Pieniążek, Krystyna
Data publikacji:
2005
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
spożycie
mleczarstwo
rynek rolny
podaż
przemysł mleczarski
cena
procesy dostosowawcze
wielkość produkcji
handel zagraniczny
mleko
popyt
Język:
polski
ISBN, ISSN:
8389666340
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/4775  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Książka
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Seria: Program Wieloletni 2005-2009. Ekonomiczne i Społeczne Uwarunkowania Rozwoju Polskiej Gospodarki Żywnościowej po Wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, nr 21

Zmiana rynkowych uwarunkowań produkcji i przetwórstwa mleka - popyt, spożycie, regulacje ekonomiczne rynku mleka. Zmiany krajowej podaży mleka i jego przetworów - produkcja, rozdysponowanie, przetwórstwo. Zmiany w handlu zagranicznym. Zmiany struktur produkcyjnych - procesy dostosowawcze w sferze produkcji i przetwórstwa oraz kanałach dystrybucji. Rozwój systemu rynkowego. Ceny, ich relacje oraz transmisja na rynku mleka.

Kamila Sobiecka

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies