Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of the cutting age and thinning intensity on biomass and carbon sequestration – the Gubin Forest District case study

Tytuł:
Effect of the cutting age and thinning intensity on biomass and carbon sequestration – the Gubin Forest District case study
Autorzy:
Dudek, Albert
Wróblewski, Lech
Michalak, Kazimierz
Bronisz, Karol
Bronisz, Agnieszka
Bruchwald, Arkadiusz
Tomusiak, Robert
Bijak, Szymon
Wojtan, Rafał
Zasada, Michał
Data publikacji:
2009
Wydawca:
Instytut Badawczy Leśnictwa (Forest Research Institute), Komitet Nauk Leśnych PAN (The Committee on Forestry Sciences of the Polish Academy of Sciences)
Słowa kluczowe:
growth model
carbon sequestration
cutting age
simulation
thinning
silvicultural scenario
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
00716677
Prawa:
http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/pl/
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/5596  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The goal of presented study was to determine possible impact of the cutting age and thinning intensity on biomass and carbon sequestration. Analyses were based on the inventory data from the Gubin Forest District processed for a10-year period using the Polish empirical stand growth models. The variants with less intensive thinning treatments and higher cutting age favour biomass accumulation in the short-time horizon. At the same time, an increase in the cutting age leads to adrastic limitation of the possibility of timber utilisation, which may negatively affect financial condition of the district as well as significantly influence long-term forest sustainability. Adecade-long analysis proved no influence of the cutting age and thinning intensity on current volume increment i.e. current ability of stands to absorb carbon dioxide. Longer prediction is required in order to recognise directions of changes in the increment.

Przemysław Szmit

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies