Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Demand for food in 2004-2007

Tytuł:
Demand for food in 2004-2007
Autorzy:
Świetlik, Krystyna
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej - Państwowy Instytut Badawczy
Słowa kluczowe:
wskaźnik ekonomiczny
spożycie
cena
produkt krajowy brutto
dochód
żywność
popyt
Język:
angielski
ISBN, ISSN:
00441600
Linki:
https://open.icm.edu.pl/handle/123456789/5774  Link otwiera się w nowym oknie
Dostawca treści:
Repozytorium Centrum Otwartej Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kamila Sobiecka

Analizowano zmiany głównych czynników warunkujących kształtowanie się popytu na żywność w latach 2004-2007. Zaliczono do nich wielkość PKB, poziom dochodów ludności i ceny towarów rolno-spożywczych. Przedstawiono dane dot. dynamiki PKB, realnych dochodów i spożycia w sektorze gospodarstw domowych, wskaźniki realnych wynagrodzeń, emerytur i rent oraz przeciętnego zatrudnienia i bezrobocia, wskaźniki cen towarów i usług konsumpcyjnych w latach 2000-2006, poziom spożycia niektórych artykułów żywnościowych w latach 2000-2007.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies