Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Mappa Geographica Trivm Insvlarum In Prvssia, qvae Poloniarvm Regni serenissimo Paret, Accvratissima, in qva Gedanensis emoprii longitudo 36. gradus et 21. minuta ab Insvla Ferro connumeratur

Tytuł:
Mappa Geographica Trivm Insvlarum In Prvssia, qvae Poloniarvm Regni serenissimo Paret, Accvratissima, in qva Gedanensis emoprii longitudo 36. gradus et 21. minuta ab Insvla Ferro connumeratur
Autorzy:
Endersch, Johann Friedrich (1705-1769). Autor
Współwytwórcy:
Hampe, Friedrich. Wydawca
Data publikacji:
1753
Wydawca:
Elbing : [Friedrich Hampe]
Tematy:
Brühl, Heinrich von (1700-1763)
Żuławy Wiślane (równina)
Źródło:
Biblioteka Narodowa
Język:
łaciński
Prawa:
Domena Publiczna. Wolno zwielokrotniać, zmieniać i rozpowszechniać oraz wykonywać utwór, nawet w celach komercyjnych, bez konieczności pytania o zgodę. Wykorzystując utwór należy pamiętać o poszanowaniu autorskich praw osobistych Twórcy.
http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
Dostawca treści:
Academica
Inne
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
mapa ogólnogeograficzna

Między ramkami opisano strony świata: occidens, septentrio, oriens, meridies.

Tytuł znad ramki mapy.

poprawa jakości skanowania w ramach projektu "Patrimonium",

Południk zerowy Ferro.

dedykacje

Rzeźba terenu: kreskowanie, kopczyki.

W lewym dolnym rogu mapy kartusz dedykacyjny z herbem hrabiego Heinricha von Brühla.

U dołu pośrodku nad ramką mapy: Iohannes Fridericvs Endersch Mathematicus Regius a Elbing 1753.

Verso: blanco.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies